August 09, 2015

Like I've never lose you.

Thanks My SuperD Gf.

Frankly say that I'm  not a good friend. I'm not honest to my gf's.
A lots I need to keep for myself. My story, my sadness, my happiness. My bad and the good one. I love to make them laugh and for that, they forget about asking anything about me. --

Love them is one of my priority. So I need to do that for one of my happiness. I needed. 

Bukan senang kita nak bahagiakan org like what you do for them.  Tp aku tak kisah, sbb aku happy bila tahu dorg happy dgn aku. Aku tak kisah org ckp aku tak ramai kawan.  Aku ada kawan-- kawan yg aku gelar sahabat, yg aku gelarkan teman hidup, yg aku gelar "sista".  Aku rasa aku tak perlukan ramai utk itu.  Aku  jenis setia, sbb aku tak suka kisah aku terlalu ramai yang tahu. Cukup apa adanya mereka untuk aku. 

Pernah satu hari dulu, kengkawan aku pulaukan aku.  Honestly, it's truly hurting me. Aku siap decide utk stop study and back to JB. Ofcourse, before that dorang ada tegur aku & pada aku nobody can't advice me, if they can't talk to themself. But after a week, DD peluk aku. Dia cakap, dia tak boleh tak bercakap dgn aku.  Actually aku pun sama, Idk why sebenarnya aku tak marahkan teguran dorg untuk aku---
But, sebenarnya yang lebih menyakitkan adalah bila kami tak bertegur sapa. 

Rindu sangat waktu tu.  Sahabat itu lebih mengenali. Kawan hanya kenal. 

Faz, Dhobit & Dd. 
Thanks sbb tak jemu melayan aku, terima aku, kasih dan sayang aku selama kita kenal dan tak nak putus sampai bebila. Even sometimes kita tak sependapat, kita kekal begini.  Ibarat adik dan kakak, mak dan anak. Teguran hanya sementara tapi ingatan itu kekal untuk selama-lamanya. 


August 05, 2015

Terlalu Rindu - Elena Harris

Sometimes mmg boleh gila duduk satu hari dengan anak², betapa kecohnya anak², bersepahnya barang dorg, tengangnya urat aku berteriak macam MAK TIRI bak kata suami dan Cikpia. Astaga anak.

But imagine if one day, I can't see them & feeling miss like a hell. Omy!
Boleh 2-3 kali mati kalau gitu.  Yes, as a mother apa lagi yang kita inginkan disekeliling kita.
Nyawa kita.
Dan nyawa kita adalah mereka. Anak-anak yang dikatakan nakal.
Suami yang dirungutkan tidak memahami.

So, Syukur sangat.

Thanks kesayanganku.
I love you. All of you.




Biasa - Zahid ft Viral.



Lately neh, Sofia Masturina kerap benar nyanyi lagu ini.
"Aku sudah biasa, aku sudah biasa.."

"Lagu apa tu yaya?"
"Alar,aku sudah biasalah."
"Mummy takpenah dengar pun."
"Mummy ni tk date-date lah"
Erk!

Jadi google punya google  --
Dang! Rupanya Zahid pun comeback song.
Cuma Viral ni tak berapa kenal, myb new duo artis SRC kot.

Not bad.   If my daughter boleh hafal & suka lagu ni. Quite easy song la untuk kekanak.
Relax.


#Goodjob zahid.