June 16, 2015

Kenapa dewasa wahai anak?

Since ada anak, aku lebih suka stay dirumah sesambil masak apa yang menarik utk dimakan. Melayan karenah 2 orang anak dara aku rasa mcm dah makcik² gitu.  Mana tidaknya-- dengan jerit tahap maktiri, berbual kekepoh gitu dgn my little daughters.  Yeah! sangat riuh rumah aku sejak beranak dua neh. 

My eldest daughters, Sofia Masturina dah makin besar, almost 4 years old.  Hamik kau!

Sgt gemar berposing dan tahapnya tang muncung tak tahan.

 Sibuk asyik menyergah aku ttg sesi persekolahan dia. 
"Mummy bila yaya boleh skool di An-nur?"
"Next year. Sebab tahun ni awak tak cukup umur lagi?"
"Next year tu bila?"
"Next year tu selepas disember."
"Disember tu selepas bila?"
"Bila kawan² yaya yang lain dah cuti skool lama, and then time mereka naik skool balik barulah yaya akan skool jugak."
"Rasa²nya bila skool kawan² yaya tu cuti?"

Errk!  Rasanya mampu atau tidak aku cuba nak menjawab? Sbb IQ kanak² macam mereka sgt nak ambil tahu. Sbb IQ aku tak malas nak menjawab. Alahai anak. 

So this year the 2nd time raya for Sofeah Masyaah. But 1st time for us for celebrating raya without arwah ayah (Encikbesar's father).  No bapa mertua anymore. No Tokman anymore.  Simpati aku dan rasa sedih aku bersama suami. No Mak Mertua dan No Bapa Mertua. No kampung for him. 
Tapi aku taknak suami rasa kehilangan tu.  So for this year, I really really want do something fun with him.  

For Sofeah Masyaah--- This year dah 2 years old so banyaklah dia boleh belajar ttg puasa dan raya, bunga api dan lampu pelita. I'm so excited.  My little brother gettin engage. Yang paling seronok of course, his niece la. Sofia Masturina dan Sofeah Masyaah. 

Sofia Masturina, Sofeah Masyaah and of course the sweet mummy. 

Rasa sayu nak menyambut ramadhan, walaupun sebenarnya aku tk sbr  Banyak mende yang aku hilang, pergi dan buang.   Aku taknak letak rasa bersalah dlm diri aku terlalu banyak dan aku juga taknak terlalu mengalah.  Biar masa menentukan apa yg terbaik utk aku  Sekarang masa aku byk untuk suami dan anak².

Selamat datang ramadhan. 

2 comments:

akish ali said...

hi yaya & mummy!!!
selamat berpuase yaaaa....
=)

Kantung dibentangkan said...

Terima kasih sis. :)
Selamat Berpuasa juga utk family disana ye sis.