April 02, 2015

Hari minggu-an kami

Fenomena Fast7 dah bermula. Dari awal tahun lagi dah bising² dgn movie yg sgt "havoc" neh.
Tipu kalo korg tak berminat. Seriously aku sukakan jln ceritanya yang tk buhsan dan sgt gempak. 
So awal² lg encikbesar dah booking aku utk berdating dgn dia tgk movie neh. 

Last² kena hangkut juga 2 org anak dara kami tu. Sbb takda siapa yang boleh tolong jagakan dorg. Alahaaai-- macamana agknya nanti. 
Kakak yaya mgkin tak kisah sgt dalam wayang nti. Sbb dia dari kecil pn mmg aku dah bawak sekali dlm wayang tu. Tp untuk Asyaah ini adalah yg 1st time utk dia. Kesian sbb mummydaddy tk berkesempatan utk wayang dgn anak anak. 

Memang anak² beriya nak sgt tgk movie "Cinderella" sbb combine skali ada "Frozen fever" katanya. Bukan taknak tapi risau gelagat anak tu sendiri dlm wayang nti. Beli VCD jep la ye kakak yaya? boleh tgk ulang². 


So aku dah survey ticket dari bulan Mac lagi. Awal giler. Nasib baik ada advance sales utk gile "Fast7" mcm aku neh. Dulu fenomena "Twilight Saga"-- berjenuh mengandung neh aku g beratur nak tgk. haha memacam hal kan.

Aku prefer booking dgn Cathay Cinema sbb harga seatnya lebih murah berbanding dgn Tgv Cinema. Mana taknya, aku booking utk 3pax di tgv berharga RM66.00 tp di Cathay 3pax juga dan dapat seat yang baiklah RM55.00 Wah-penjimatan gitu. Kalo dikatakan ttg keselesaan, aku selesa dgn cathay. Seatnya besar dan audionya juga lebih baik. 

Tapi sebenarnya yg penting adalah quality time dengan family yang buat aku rasa nak kena cari sesuatu yang terbaik. 

Terima kasih encikbesar sebab sponsor aktiviti kami minggu ini. 
Love you, Daddy MOK. 

No comments: