November 05, 2012

No facebook anymore.

Aku dah ambil keputusan untuk close account fb. Memang drastik tapi I need to do that. If not when? who?

Aku dah mula rasa buhsan. Rasa semak dan rasa mual. Dibuli dan cemburu bukan dalam 'Kamus' aku. Aku rasa kosong.  Bila aku google, rupanya semua tanda-tanda itu, tanda buhsan dan mula berundur dah mula hadir dalam hidup aku. 

Sebenarnya, aku nak fokus dengan blog dan juga insta-gram saja.  Seronok tau, bersosial dengan connection yg mana kita boleh bercakap, tulis dan bergambar tanpa sekatan dan tiada komen yang berjela-jela.  Hey guys! Im still in #twitter lagi. Dont worry. Still active.

Actually, perbualan terus yg diterapkan di fb buat aku rasa jelak dan semakin tidak efektif buat aku. Okay, I mean for me. Bila status diupdate and people will likes the status that come sometimes with comment or without comment. Some comment can make you smile or you will hate that people because their comment. So powerful okay. Itu yg adakalanya buat aku rasa dosa sgt. 
Itu belum lagi kita baca status orang yg memang minta dimaki, dikutuk dan buat kita loya. Gambar yg boleh menaikkan maruah dan of course, gambar yg memang tak akan ada maruh. Oh my! Teruk.

No, aku tak menyesal. Baik aku tutup fb dan fokus dengan life aku yg sangat tipikal dan simple. From my eyes, that what I saw.  So for those yg rindukan ayat petir atau ayat tipis aku bolehlah singgah blog yg ada ni

Bye-bye Facebook. 

No comments: