June 05, 2011

Kekal untuk berapa tahun?

Don't walk in front of me, I may not follow.
Don't walk behind me, I may not lead.
Just walk beside me and be my friend.

Bila dah berehat, banyak yang aku kenangkan.  Semualah termasuk yang tak perlu aku kenangkan.  Past life.



Yes, everyone said that my life now is perfect.  But for me, is not yet.  Banyak lagi aku kena capai, termasuk hidup aku yang masih samar² lagi.  Bila dah makin jauh dan makin dalam perjalanan hidup baru aku sedar kawan hidup mati dgn kawan sukaria tak sama.  Banyak perbezaan, jauh sangat. I'm not blind or deaf.  Just I can't see because life is so misery. You need to pack your stuff and prepare to get travel the world. The world of life and friendship.  You'll get the bad one or the good.  Face it or you lose everything.  If your try atleast you can learn how is could be happen and for next, you'll be prepared. Is right? 

Thanks god.  I've my love, my heart and my life.  Encik besar, Fazd and Dd make my life more exciting. Like people said : Life is nothing without friends.  Yes, that's true.  Ada setengah orang rasa cukup dengan ada suami sebagai pembimbing tapi bagaimana dengan jiwa? hati? keseronokan dan kegembiraan?  Anak memang satu zuriat dan rezeki dari Allah yang tak ternilai.  Namun luahan hati bagaimana untuk kita simpan? kongsikan? 

Faz dan dd thanks ok. Banyak yang kamu semua bantu aku. Tak terhingga rasanya.  Sayang betul kita tak dekat antara satu sama lain.  Agaknya berapa tahun lagi kita akan kekal sebagai kawan? Kawan dunia dan akhirat? 

Funny! Tengok cite neh, mesti teringatkan korang. Dari Zirafah - Faz ; Sumbu Air - Dd ; Lion - mestilah aku ; Kuda belang - Dhobit.

5 comments:

fazkinchi said...

maka ketakunganlah air mata daku mambacanya..insyllh dunia akhirat cik..

Cik to Puan to Mummy said...

Harap gitula faz. Aku tkut kita akan khilangan antara satu sama lain.
Aku hrp sgt, if one day kita tk ditakdirkan berjmpa dlm jangka masa yg lama. Jgn lupakan aku ye.?

Anonymous said...

insyaallah cik..tp bab yg aku paling tak tahan,badak air ko bg aku?? cisss!

Cik to Puan to Mummy said...

Kahakahahaa..[ketawa besar dan ketawa jahat].
Alahai tu, time dedulu. Time ko msih diambang kejahilan. rmbut merah, spek bold ko tu dan muka ganas. ingt tak? ingt tk? jgn lupa au. Miss tht moment dear.

Now, we'll different. New life, new story.

dh0bitSyahdu said...

aku kude berbelang ye cik??~haishh..aku tau ape yg samee..~ciss