March 19, 2011

Perkara baru, benda baru

Whoa. This week, my lunch is Combo deal Domino's Pizza again. :) Imagine, my stomach still singing after I get 1 cup of milk and "Roti Tisu". I need eat again, again and again.  Yes, orang akan kata nafsu, trust me that's not me.  Actually dulu aku paling berkira bab makan, mana ke tidak, nasi pun aku jarang ambil.  But now, 1 day without rice? Oh My GOOOOd! believe me, I can die. 

Pepero topping. Sedap ttuuu~
So, for today 20 Mac 2011, ordering by online so easy, click & order and wait for delivery. Paid and eat. :) Wah, berat? Jangan ditanya sebab dah tak ambil kisah pun.  Tak kiralah berapa kilo naik pun, janji makan puas.  Bukan apa selepas bersalin nanti dah kena berpantang, dan bab makan lagi lah kena sekat.  Kena ambil makanan herba saja, boleh gila nanti.  Sekarang lepas geram dulu.  Encik Besar pun dah pesan,  lepas bersalin kena berpantang betul², biasalah orang dah berkahwin ini lain.  Banyak benda kena jaga.  Bukan anak saja suami pun kena ambil kira juga.

Boleh contact segera.  Memuaskan hati kalau bab layanan.

Semalam aku dan encik besar telah menghadiri post-anenatal class.  I can see improvement in him, alhamdulilah sudi juga dia nak temankan aku pergi class macamgitu.  Bukan senang nak suruh encik besar ikut sekali lagi² kalau nak pergi ke class² macamgini.  Proud with him. Untuk sesiapa yang berminat nak menghadiri ke kelas mengandung ini salah satu cara untuk kita tambah knowledge kita tentang apa yang kita tak pernah lalui.   This is good for first time mom.  Ya, certain people can ask others mom or orang lama-lama but like me, my mum dia tak berapa arif tentang hal macamgini.  Faham² sajalah, dia pun 1st time nenek kot is not similiar situation for them.  I guess. :) For those interested, you all can contact or just click here Post- Antenatal Class hurry up! :)

Banyak perkara aku belajar dari zero to 10.  What should I know, what should I do, what I should care about.  Everything!  I learned from pro. Dari senaman sampailah bersalin semuanya cukup, bukan itu sahaja ada juga diterangkan mengenai selepas kita bersalin, breast-feeding and also about suntikan yang perlu ibu dan bayi ambil selepas dan sebelum bersalin.  Tak boring pun, walaupun ada juga suami² yang lain keluar masuk dewan ambil udara.  But not encik besar kekal di kerusi dan di sisi aku. Thanks my dear.

Kalau ahad saja memang hari yang kosong untuk aku, encik besar akan tidur selagi dia boleh tidur.  Argggh.. alasan dia.  Penat selepas sehari ikut aku kehulu-ke hilir semalam.  Sabar sajalah.  Baru ingat nak ajak tengok wayang ....Dalam botol...  best tak cerita tu?  Anyone please share with me. Sinopsis dia aku baca ajak kontroversi gak, tapi boleh layan ke cerita macamgitu?  Depends right? Kembar siang dan Sini ada hantu aku dah tengok.  Boleh tahan tapi cukuplah aku bagi 3/5.  
Bukan semua cerita wayang tempatan membohsankan tapi tidak berapa menarik nak dibandingkan dengan filem luar.  Mereka sentiasa ada idea yang bombastik dan da' boom setiap tahun.  Ada saja yang baru kita lihat pada filem luar.  Membanggakan namun filem tempatan sepatutnya dah boleh bersaing dengan mereka.  Jangan harapkan idea dari tiga beradik saja aka KRU untuk dapatkan filem setarap luar negara.  Usaha tangga kejayaan.





No comments: