August 09, 2015

Like I've never lose you.

Thanks My SuperD Gf.

Frankly say that I'm  not a good friend. I'm not honest to my gf's.
A lots I need to keep for myself. My story, my sadness, my happiness. My bad and the good one. I love to make them laugh and for that, they forget about asking anything about me. --

Love them is one of my priority. So I need to do that for one of my happiness. I needed. 

Bukan senang kita nak bahagiakan org like what you do for them.  Tp aku tak kisah, sbb aku happy bila tahu dorg happy dgn aku. Aku tak kisah org ckp aku tak ramai kawan.  Aku ada kawan-- kawan yg aku gelar sahabat, yg aku gelarkan teman hidup, yg aku gelar "sista".  Aku rasa aku tak perlukan ramai utk itu.  Aku  jenis setia, sbb aku tak suka kisah aku terlalu ramai yang tahu. Cukup apa adanya mereka untuk aku. 

Pernah satu hari dulu, kengkawan aku pulaukan aku.  Honestly, it's truly hurting me. Aku siap decide utk stop study and back to JB. Ofcourse, before that dorang ada tegur aku & pada aku nobody can't advice me, if they can't talk to themself. But after a week, DD peluk aku. Dia cakap, dia tak boleh tak bercakap dgn aku.  Actually aku pun sama, Idk why sebenarnya aku tak marahkan teguran dorg untuk aku---
But, sebenarnya yang lebih menyakitkan adalah bila kami tak bertegur sapa. 

Rindu sangat waktu tu.  Sahabat itu lebih mengenali. Kawan hanya kenal. 

Faz, Dhobit & Dd. 
Thanks sbb tak jemu melayan aku, terima aku, kasih dan sayang aku selama kita kenal dan tak nak putus sampai bebila. Even sometimes kita tak sependapat, kita kekal begini.  Ibarat adik dan kakak, mak dan anak. Teguran hanya sementara tapi ingatan itu kekal untuk selama-lamanya. 


August 05, 2015

Terlalu Rindu - Elena Harris

Sometimes mmg boleh gila duduk satu hari dengan anak², betapa kecohnya anak², bersepahnya barang dorg, tengangnya urat aku berteriak macam MAK TIRI bak kata suami dan Cikpia. Astaga anak.

But imagine if one day, I can't see them & feeling miss like a hell. Omy!
Boleh 2-3 kali mati kalau gitu.  Yes, as a mother apa lagi yang kita inginkan disekeliling kita.
Nyawa kita.
Dan nyawa kita adalah mereka. Anak-anak yang dikatakan nakal.
Suami yang dirungutkan tidak memahami.

So, Syukur sangat.

Thanks kesayanganku.
I love you. All of you.




Biasa - Zahid ft Viral.



Lately neh, Sofia Masturina kerap benar nyanyi lagu ini.
"Aku sudah biasa, aku sudah biasa.."

"Lagu apa tu yaya?"
"Alar,aku sudah biasalah."
"Mummy takpenah dengar pun."
"Mummy ni tk date-date lah"
Erk!

Jadi google punya google  --
Dang! Rupanya Zahid pun comeback song.
Cuma Viral ni tak berapa kenal, myb new duo artis SRC kot.

Not bad.   If my daughter boleh hafal & suka lagu ni. Quite easy song la untuk kekanak.
Relax.


#Goodjob zahid.

July 25, 2015

Sambutan raya tahun 1436H

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI SEMUA

Pepagi raya mmg normal rutin untuk semua mungkin untuk bergambar keluarga.  Tahun ini cucu keluarga Tokpin yang dua orang anak dara dah besar sikit.  Jadi ingat senanglah nak conduct gaya mcmana kami inginkan.  

Umh! Meleset tekaan mummy, anak².  Asyaah pepagi raya tu semangat berbaju raya.  Bangun awal! Siap pun awal.  Tapi--- Cikpia mmg lambat.  Oleh sbb dah bangun awal, asyaah buat perangai time nak bergambar.  Sgt teruk kot family potrait kami. * Bahaha
Kelamkabut.  Melalak tak hinggat dunia kau ye, nak.

Bergerak ke BatuPahat pun lambat, sampai jep dah habis solat jumaat.  Tak sempat lagi.
Laparnya--padahal mengunyah jep dalam kereta.  Panas sangat mungkin.
Petang tu, aku kerah suami untuk beraya.  Seronok aku balik kampung BP tahun ini.  Meriah sbb semua balik kot.  Even suasana tu dah tak macam dolu-dolu.  Masih rasa kehangatan raya tu.




Ini yg sempat family potrait kami capture. Anak² tak reti duduk diam.
Just this year different sikit, myb sebab cikpia dah makin besar, dia dah faham apa itu duit raya, salam orang, apa itu kuih raya dan main bunga api.  Sedangkan baju raya dia pun dia beriya pilih sendiri.  Siap ajak shopping raya lagi.  Funny right? Tahun depan dia dah start untuk sekolah, cuti pun dah tak free mcm dulu. Any time daddy free, pack luggage and gooo!

Time neh, daddy & mummy terpaksa "larikan diri" untuk calm down kan asyaah. Buat hal betul.

Tahun ini ramai sepupusepapat kami, sedara mara kami balik berkumpul.  Like I said before, even this year ghairahnya raya tak mcm dolu² but still feel the "Ukhuwahnya". 

Sesi bertandang berjalan seperti biasa, suami rajin plak ajak berziarah tahun ini. Sebab layankan anak² katanya.  Iyalah tuh, dia amek time inilah jumpa kengkawan lama kan. Aku pun sama. 

Anyway, thanks suami dan anak². For me, my mission is jumpa menda yang lama dan ikat kasi ketat. Thats raya for me. I'm happy tak kisahlah semuanya just simple and sederhana selagi boleh.  Tak banyak kuih raya, baju raya sehelai dua janji semua ada.  Janji semua cukup. Janji semua masih elok. Alhamdulilah.


Session kunjungan keluarga ke rumah keluarga yang lain.  Part makan paling seronok. 

Selamat hari raya semua.  Kepada sahabat, rakan, dan juga saudara mara.  Ampun maaf dari aku yang mungkin tak sengaja menyakitkan hati.  Dan dgn tulus ikhlas juga aku suarakan kemaafan andai ada selisih antara kita.

Kepada yang pernah digelar sahabat, rakan dan taulan. Ikhlas juga dari hati.  Maaf dipinta kemaafan dihulur. Agar tiada sakit dihati, rontaan jiwa.  Biar padam api kemarahan dan disirami kasih dan sayang.  

Sekian.